Баранина, тушкована в мультиварці

Все більшою популярністю стала користуватися таке м’ясо, баранина. Ми звикли готувати свинину, телятину, курятину, а до м’яса баранчика деякі господині досі ставляться з підозрою, то з обережністю. При цьому про користь баранини ніхто не сперечається – цей продукт обов’язково повинен бути в повноцінному раціоні людини. Багато дієтологів вважають, що баранина набагато корисніше свинини і яловичини, так як в ній міститься набагато менше жирів і холестерину.

Готувати баранину нітрохи не складніше, ніж будь-яке інше м’ясо: з неї варять бульйони, її тушкують, смажать, запікають. Я хочу запропонувати вам рецепт дуже смачного, ароматного, дієтичного страви – баранина, тушкована в томатному соку з паприкою і апельсиновою цедрою в мультиварка PHILIPS HD3036. В принципі, модель тут великого значення не має – ви можете приготувати страву з цього рецепту в будь мультиварці, яка у вас є.

Час приготування: 2 години 20 хвилин.

Вихід продукту: 4 порції.

Інгредієнти:

  • баранина свіжа – 600 г;
  • рослинна олія – 20 г;
  • цибуля ріпчаста середнього розміру – 4 головки;
  • паприка мелена – 2 ст. ложки;
  • цедра апельсина – 1 ст. ложка;
  • лавровий лист – 4 шт.;
  • запашний перець горошком – 6 шт.;
  • набір спецій «Приправа для м’яса» – 1 ст. ложка;
  • сіль – 20 г;
  • томатний сік – 150 р.

Успіх цієї страви багато в чому залежить від правильного вибору баранини. М’ясо повинно бути світлого відтінку і не мати запаху. Темний колір м’яса говорить про те, що тварина було старим, а неприємний запах в процесі приготування ще посилиться. Вибране м’ясо ретельно промиваємо під проточною водою. Потім видаляємо плівки і жили. М’ясо нарізаємо невеликими кубиками.

У чашу мультиварки наливаємо рослинне масло і викладаємо баранину. Включаємо режим «Смаження» на п’ять хвилин, цього часу буде цілком достатньо. Не забуваємо перевертати шматки м’яса силіконової лопаткою для того, щоб вони обжарились рівномірно.

Чистимо головки цибулі, обполіскуємо їх в холодній воді (щоб не викликали сльозотечі) і нарізаємо кожну спочатку навпіл, а потім тонкою соломкою. Потім висипаємо цибулю в каструлю.

Додаємо паприку, лавровий лист, запашний перець горошком, приправу для м’яса і цедру апельсина. Цедру можна використовувати як свіжу, так i сушену.

Зверху заливаємо томатним соком. Тепер просто закриваємо кришку і вмикаємо мультиварку в режимі «Гасіння» на півтори години. В подальший процес готування можна абсолютно не втручатися.

Після закінчення заданого часу баранина тушкована в мультиварка PHILIPS HD3036 буде готова. Таке м’ясо – одне задоволення: воно виходить м’яким, ароматним і, що називається, «просто тане в роті».

На гарнір до тушкованої баранини можна зробити картопляне пюре, зварити макарони, розсипчасту кашу, рис, згасити або запекти улюблені овочі.

Квітень 29th, 2016 by

Варто почитати: