Бананове варення

Іноді хочеться щось смачного і неординарного, а часу на приготування або коштів на купівлю екзотичних інгредієнтів немає. Але вихід є – можна приготувати незвичайне блюдо з досить звичайних і звичних продуктів. Одним з таких страв є варення з бананів. Ми звикли бачити на наших столах варення з яблук, груш, слив, але ось бананове варення навряд чи частий гість у нашому меню.

Банани – смачний і корисний фрукт. Ще Бенджамін Спок у своїх працях з педіатрії писав, що це єдиний продукт, який ні при яких умовах не викликає алергії у дітей. Крім своєї гипоаллергенності, банани легкозасвоювані. Їх особливо рекомендують вживати в їжу людям, які страждають захворюваннями шлунка. Вся справа в тому, що м’якоть банана настільки ніжна, що не викликає болю, шлункові кольки, підвищене газоутворення і подразнення слизових. Однак слід пам’ятати, що їсти потрібно тільки стиглі банани, які мають яскраво жовтий колір і м’яку м’якоть. Недозрілі банани багаті нерозчинним крохмалем, який не перетравлюється організмом. Ось він то може послужити недобру службу і викликати газоутворення. Коли банани дозрівають, крохмаль перетворюється на цукор, з-за чого фрукт стає дуже солодким і корисним.

Чим ще славляться банани? Так це величезним вмістом калію. Калій необхідний для нормального функціонування серця, мозку, печінки, зростання нігтів і волосся. Особливо корисний калій для м’язів. Нестача калію призводить до дистрофії, набряків і серцево-судинних захворювань. Банани рекомендують їсти після операцій, опіків, хіміотерапії, так як вони багаті клітковиною. З-за великого вмісту цукру банани не рекомендують діабетикам і тим, хто хоче схуднути. Якщо ви не на дієті, давайте поласуємо цим чудовим фруктом, а точніше варенням з нього.

Для приготування бананового варення нам буде потрібно:

Склад:

Банани – 3 штуки;

Цукор – 7 столових ложок з невеликою гіркою;

Вода – 5 столових ложки;

Лимонна кислота – ? чайної ложки.

Як приготувати бананове варення:

Рецепт приготування:

Отже, почнемо з підготовки бананів. Для цього очистимо їх від шкірки, видалити темні носики з двох сторін. Поріжемо банани кружечками, товщиною 3-4 мм

Розведемо лимонну кислоту в невеликій кількості води (2 столові ложки), додамо в банани, перемішати ложкою.

Зваримо цукровий сироп. Цукор висипаємо в каструлю, додаємо 3 столові ложки води, ставимо на вогонь,

при цьому безперервно помішуємо. Варити сироп протягом 10 хвилин на повільному вогні,

після чого додати банани.

Готувати варення варто протягом години ,

час від часу помішуючи.

Банани повинні стати м’якими.

Результат:

Квітень 27th, 2016 by

Варто почитати: