Баклажановий соус

Прекрасним варіантом заміни кетчупу може бути баклажануый соус, приготований власноруч у себе вдома.

Спробуйте приготувати баклажановий соус.

Смакові якості його дивовижні, його можна використовувати до м’яса (смажені на грилі, приготованих на пару), також він прекрасно підійде і до сосисок. Багатьом, баклажановий соус припав до смаку, і він вам повинен сподобатися. В інтернеті ви знайдете лише пару рецептів цього соусу, але, звичайно ж, ми вважаємо, що цей найкращий. Бажаємо вам удачі у приготуванні.

Які продукти вам знадобляться для виготовлення баклажанового соусу:
один кілограм баклажанів;
два кілограми помідор (твердого сорту);
половина кілограма солодкого перцю (бажано вибрати червоного кольору);
столова ложка солі, шість цукрового піску;
100 міліграм оцту;
половина стручка червоного пекучого перцю;
часник – 1 штука (бажано вибрати побільше);
двісті міліграм олії рафінованої соняшникової;
дві гілки свіжого базиліка або чайна ложка сухого.

Для початку хотілося б зробити невеликий вступ, перед тим як почати готувати. Якщо ви не любитель гострих страв, пекучий перець можете взагалі не додавати в соус, замість нього можна використовувати часник, але в цьому випадку його кількість варто збільшити. Використовуйте свою фантазію, якщо ви внесете трохи змін в даний рецепт соусу, він буде ще смачніше.

Баклажани прокручуйте за допомогою звичайної м’ясорубки, комбайном у даному випадку користуватися незручно, та й шматочки овоча виходять нерівні. Блендер теж краще не використовувати. З інгредієнтів цього рецепта повинно вийти близько шести банок по пів літра найсмачніше баклажанового соусу до м’яса. Давайте приступимо до приготування.

Починаємо подрібнювати окремо спочатку помідори, далі перці, потім баклажани (за бажанням їх можна порізати). Часник зручно подрібнювати з допомогою орехоколки або з допомогою давилки, у кожної господині свої пристосування. Беремо каструлю з товстим дном або казан.

Приготування баклажанового соусу:

1.В каструлі (казані) перемішуємо з соняшниковою олією помідори, солимо, додаємо цукровий пісок.

Перемішуємо.

2.Закладаємо в дану суміш подрібнені баклажани і ставимо кип’ятитися хвилин на десять, не більше.

3.Далі викладаємо в каструлю перець, знову кип’ятимо десять хвилин.

Баклажановий соус

4.Приправляємо соус часником, оцтом і базиліком.

5.Закриваємо в стерилізовані баночки наш соус, одну можна залишити на пробу, вона швидко розійдеться як приправка до м’яса.

Баклажановий соус закручуємо в банки.

Бажаємо вам приємного апетиту і удачі у приготуванні!

Жовтень 1st, 2015 by

Варто почитати: