Бабка рисова з яблуками

Не знаєте, чим здивувати малюка на сніданок? Спробуйте приготувати рисову бабаку з яблуками. Вона сподобається не тільки дітям, але і дорослим, а продукти для неї знайдуться у кожної господині.

З посуду нам знадобляться кокотниці( якщо вони вам дісталися від бабусь), якщо немає – підійдуть звичайні сучасні керамічні гірочки для запікання в духовці. Це блюдо не треба перекладати на тарілки, його можна подавати на стіл в посуді, в якій воно готувалося. Легка в приготуванні і дуже смачне, ця страва припаде до смаку усій родині, а порції будуть абсолютно однаковими і нікому з дітей не доведеться сперечатися, що комусь дісталося менше.

нам буде потрібно для приготування рисової бабки:

Склад:

– 100гр довгозернистого рису;

– 1 яблуко середнього розміру;

– 1/3 склянки цукру;

– 1ч. Ложка вершкового масла ( для смаку, але не обов’язково);

– 1 яйце

Як приготувати рисову бабку:

Рецепт приготування:

Промиваємо рис у проточній воді, поки вода не стане прозорою. Зазвичай довгозернистий рис промивається дуже швидко і не прилипає до стінок посуду при приготуванні, але дуже довго розварюється. Тому перед приготуванням нашого страви проваріть його до повного приготування в окремому посуді. Залийте промитий рис 300мл гарячої води і варіть на повільному вогні 15-20хвилин.

Перекладіть відварений рис в миску і засипте цукром. Перемішуйте рис з цукром до тих пір, поки цукор не розчиниться.

Додайте яйце до рису з цукром. Розбийте яєчну шкаралупу над іншим посудом, щоб шматочки шкаралупи або бруд з яйця не потрапила в таку, що готується їжу. Різкими рухами, ніби збиваєте яйця, додати всю масу. Рис з яйцем повинні перетворитися в однорідну масу.

Якщо вашій дитині більше 2-х років, натріть попередньо ретельно вимите яблуко на крупній тертці разом зі шкіркою. Викладіть потерте яблуко в ємність з рисом і яйцем. Знову все перемесите.

Розділіть отриману масу на 2 частини, викладіть в 2 кокотниці або 2 керамічних горщика і поставте в заздалегідь нагріту до 150 градусів духовку. Час приготування складе близько 40 хвилин. Якщо ви вирішите сдобить страву маслом, то за кілька хвилин до закінчення запікання додайте в кожну посуд по 0,5 ч. ложки вершкового масла.

Після приготування вийміть з духовки і залиште охолоджуватися. Перед подачею на стіл переконайтеся, що страва охололо рівномірно. Може виявитися так, що зверху бабка охолола, а всередині ще дуже гаряча. Після цього ваш малюк може почати снідати.

Результат:

Травень 6th, 2016 by

Варто почитати: