Азербайджанська печиво мутаки

Якщо ви хочете порадувати своїх близьких смачною домашньою випічкою, при цьому не бажаючи витрачати великої кількості часу і продуктів, самим підходящим варіантом стане східна солодкість мутаки – традиційне азербайджанське печиво з горіховою начинкою. Мутаки вважаються святковою випічкою і обов’язково присутні на столі поряд з пахлавою і особливими азербайджанськими пиріжками в свято весни під назвою Новруз Байрам, який відзначається в кінці березня.

Азербайджанське печиво мутаки.

Для приготування мутаки вам знадобиться близько 2-х годин вільного часу і наступні продукти:

1) Пшеничне борошно – 2-3 склянки;
2) Вершкове масло (можна використовувати маргарин для випічки) – 200 гр.;
3) Яйця – 3 шт.;
4) Сіль за смаком;
5) Сухі дріжджі – 10 гр.
6) Очищені волоські горіхи – 400 гр.;
7) Цукровий пісок – 1,5 – 2 склянки;
8) Маргарин або масло для змазування дека;
9) Цукрова пудра – 2 – 3 столові ложки.

Приготування.

1. У мисці змішати просіяне борошно і розм’якшене вершкове масло розтерти до однорідного стану.

Змішуємо борошно і олію.

В окремому посуді розбити 2 яйця, відокремити жовтки від білків. Жовтки, сіль і дріжджі додати до борошна з маслом і замісити тісто. Якщо тісто розсипається, можна додати 2-3 столові ложки кип’яченої води. Після цього залишити на 40 хвилин – 1 годину для расстойки.

2. Для приготування начинки очищені горіхи подрібнити в м’ясорубці або блендері, змішати з цукром. Попередньо збиті в міцну піну білки обережно змішати з горіховою масою.

Змішуємо.

3. Готове тісто розділити на чотири частини,

Розділіть на чотири частини.

кожну з яких розкачати в круглий коржик завтовшки приблизно 0,5 див. Потім можна підключити фантазію. Традиційно мутаки мають форму згорнутих рулетиків. Для цього необхідно розділити розкачане тісто на сектори, як піцу, на кожен з яких викласти горіхову начинку і скрутити в рулетик.

Згортайте в рулетик.

Інший варіант – викласти начинку на цілий пласт, а потім, згорнувши тісто, розрізати його на необхідну кількість рулетиків.

4. Мутаки викласти на деко, змащене маргарином, змастити яєчним жовтком, а потім помістити в розігріту до 200 градусів духовку. Запікати рулетики слід до золотистої скоринки протягом 20-30 хвилин. Остиглі мутаки присипати цукровою пудрою.

Ці прості в приготуванні рулетики стануть відмінним варіантом не тільки для вечірнього сімейного чаювання, але і для святкового столу.

Мутаки.

Жовтень 1st, 2015 by

Варто почитати: