Азербайджанська кухня

Азербайджанська кухня вважається найбільш оригінальною і цікавою в приготуванні різних страв. У ній міститься багато різних рецептів, які стали традиційними в наш час. Гурмани, які поспішають приїхати в Азербайджан, щоб покуштувати одне з блюд азербайджанської кухні будуть в захваті від дивного смаку і найтоншого пряного аромату азербайджанської їжі. Самими основними спеціями, якими користуються азербайджанський народ, вважаються: шафран, листя коріандру і корицю. Приправлений смажений ягня цими спеціями не дасть пройти повз настільки великий його вабливий аромат.

В Азербайджані їжі приділяється більша увага, так як тут дуже люблять смачно і ситно поїсти. Азербайджанська кухня впродовж багатьох років гармонійно поєднувала в собі і страви турецької, іранської, азіатської кухні і навіть індійської.

Азербайджанські супи відрізняються від інших своїм приготуванням, консистенцією, вони більш густі та запашні, містять малу кількість м’ясного бульйону. Головною особливістю азербайджанської кухні є використання декількох з перевірених на смак і попит національних перших і других страв. У такому разі варені овочі і м’ясо подається на стіл гостю окремо від м’ясного бульйону, це необхідно для оцінки смакових якостей страви. Азербайджанські супи мають відмітну особливість, яка дуже оригінальна. Національний азербайджанський суп подають на стіл з шматочками козячого жиру, додайте його в бульйон. В Азербайджані дуже жирна їжа, їжа висококалорійна. Хочете навчитися готувати азербайджанські страви? На сайті вам надається можливість подивитися покрокові інструкції приготування різних страв, напишіть у рядку пошуку «азербайджанська кухня рецепти з фото» або «азербайджанська кухня рецепти» і вибирайте.

Сервірування столів в Азербайджані приділяють не меншу увагу, як і приготування їжі. Спочатку перед подачею основної страви вам пропонують випити смачного чаю. На весільних урочистостей і знаменні події не прийнято їсти перші страви, спочатку подають другі, які прикрашають листям різних приправ, зеленню, яскравими овочами, як помідори і огірки. Цікавим моментом є те, що в Азербайджані в деяких районах після основного прийому їжі пропонують покуштувати довга (кисле молоко з подрібненою зеленню), що допомагає швидкому засвоєнню їжі.

Національна азербайджанська кухня містить у собі безліч рецептів приготування баранини, птиці, яловичини і риби. Рибу воліють осетер або севрюгу. Азербайджанська кухня використовує у своїх стравах різні овочі: капуста, шпинат, щавель, буряк, солодкий перець, огірки, помідори, редиску, зелену квасолю і багато інших. Також дуже багато страв з рису і пшеничного борошна. Щоб поліпшити смакові якості своїх страв азербайджанський народ використовує лимони, маслини, наршарап, аличу, альбухалу,курагу і т. д.

На нашому сайті ви зможете подивитися рецепти приготування азербайджанських салатів, пишіть в рядку пошуку «азербайджанська кухня салати» і читайте, тут є вся необхідна інформація і фото приготування. На азербайджанської кухні в основному користуються популярністю салати зі свіжих помідорів і огірків, дрібно нарізають і приправляють листям базиліка і кінзою, іноді додають солодкий перець. Їх їдять з другими стравами з м’яса. Найвідомішими салатами на азербайджанської кухні є: «Хазар», Азербайджан», «Бахар», «кюкю з горіхами», «бурак» і багато інші.

Також стіл азербайджанців сповнений різними маринованими овочами як: часник, перець у стручках, баклажани, помідори, хяфта-беджар, ріпчаста цибулю з терном.

В азербайджанській кухні популярні і різні перші страви з додавання пшеничного борошна. Прикладом може служити хамраш, умач, дюшбара. Із других страв: шашлик, бастурма, шашлик з філе, шашлик з печінки і нирок, люля-кебаб, шам-кебаб – і все готується з натурального м’яса.

В азербайджанській кухні треті страви, мається на увазі солодкі займають незначні позиції і не користуються попитом. Деякі з них: фирни, суджуг, куймак. Їх в основному подають після основних блюд до чаю, але це буває рідко. Є вироби з борошна, з карамеллю і цукерки. Для кожного району властиві свої рецепти приготування солодкого, їх всього 30. Хочете для сім’ї, що те новеньке спекти, на нашому сайті ви знайдете підходящий не складний рецепт. Напишіть у рядку пошуку «азербайджанська кухня випічка» і вибирайте.

не Можна не відзначити прекрасний за смаковими якостями напій шербет, який готується з суміші лимона, шафрану, з додаванням цукрового піску, насіння м’яти і базиліка, також фруктів.

Один раз, спробувавши азербайджанську кухню, ви захочете приїхати знову і відчути приємний аромат прянощів, покуштувати вподобане блюдо або освоїти приготування традиційних азербайджанських страв.

Рецепт національних азербайджанських страв:

Сулу Пахла – азербайджанський суп
Азербайджанська кухняАзербайджанська печиво мутаки.
Азербайджанська кухня

Жовтень 1st, 2015 by

Варто почитати: