Апельсини з сирним кремом рецепт з фото

Яскраві барвисті цитрусові – апельсини, з дитинства асоціюються у нас з улюбленим святом Новим роком. А ніжний, вишуканий десерт з цих фруктів швидко допоможе створити новорічний настрій в ніч з 31 грудня на 1 січня. Після щедрого частування з салатів і гарячого легкий сирний крем в половинках апельсинів ваші гості і домашні безсумнівно оцінять по достоїнству. І фігурі він не зашкодить, адже сир в рецепті ми будемо використовувати знежирений.

Що потрібно, щоб приготувати апельсини з сирним кремом:

Склад:

2 апельсина;

200 р сиру 0%;

1 яйце;

75 г цукрового піску;

1 столова ложка молока;

75 г вершкового масла;

1 столова ложка без верху желатину;

Для прикраси:

Кружальця апельсину;

Волоські горіхи;

Зірочки карамболи.

Покрокові фото приготування сирного крему в половинках апельсинів:

Рецепт приготування:

Вийміть масло з холодильника, поріжте його на маленькі кубики і залиште при кімнатній температурі до розм’якшення.

Гострим ножем розріжте апельсини на половинки поперек.

Акуратно, з допомогою ножа, вийміть м’якоть без перегородок.

Наріжте її шматочками. Видаліть перегородки, щоб вийшли «чашечки» для крему.

Зберіть апельсиновий сік у склянку і замочіть в ньому желатин на півгодини. Потім нагрійте його до розчинення гранул, не даючи закипіти. Остудіть.

Добре збийте міксером яйце з цукром.

Додайте ложку молока, знову перемішайте.

Поставте на водяну баню – закип’ятіть воду в каструлі більшого розміру, ніж ваша миска з яйцями, поставте її всередину і зменшіть вогонь до мінімуму.

Під час нагрівання обов’язково помішуйте столовою ложкою, інакше суміш по краях затвердіє і пригорить. Доведіть до кипіння і дайте охолонути.

Збийте міксером або виделкою вершкове масло.

Додайте масло і сир до яєчно-молочної суміші. Сир в рецепті ми використовуємо гладкий і знежирений. Якщо у вас він зернистий, протріть його через сито, щоб крем вийшов більш ніжним і повітряним.

Перемішайте десерт і додайте нарізане «філе» апельсинів, а потім сік з желатином.

Перемішайте столовою ложкою

і розлийте по підготовленим раніше половинкам апельсинової шкірки.

Поставте десерт в холодильник як мінімум на 2 години. Дістаньте «чашечки» з кремом і прикрасьте часточками апельсинів, горіхами і зірочками карамболи – тропічного кисло-солодкого плоду, який часто використовується для оформлення десертів.

Для прикраси його потрібно добре вимити, зрізати кінчики і тонко нарізати поперек, щоб вийшли зірки.

Травень 7th, 2016 by

Варто почитати: