апельсиновий Торт

Апельсиновий пиріг – випічка з бісквітного тіста, яке додається ще й молоко. Виходить дуже незвично і смачно.

Для приготування смачного апельсинового пирога вам потрібно всього лише один апельсин. А тісто цілком може бути і бісквітним. Використовувати можна і апельсинову цедру, м’якоть і сік апельсина.

Склад:

– Апельсин (середній розмір) – 1 шт.;
– Яйця курячі (замінюються перепелиними, якщо хочете) – 2 шт.;
– Цукор білий – 70 грам;
– Вершкове масло (будь-яке, жирність не важлива, головне, щоб не маргарин або спред) – 100 грам;
– Молоко (жирність не важлива, можна замінити кефіром) – 50 грам;
– Пшеничне борошно (просіяти, вищий сорт) – по консистенції;
– Розпушувач тіста – 12 грам.

Шоколадна глазур для апельсинового торта:

– Какао – столова ложка (можна більше, дивіться по консистенції);
– Цукрова пудра (будь-яка на ваш смак) – столова ложка;
– масло Вершкове (розтопити перед використанням) – 3 столових ложки.

Рецепт приготування:

Спочатку підготуємо апельсин. Добре вимийте його, шкірку обдайте окропом і потріть її на дрібній тертці.

Сам апельсин розрізати навпіл і вирізати коло. Інші частини поріжте кубиками.

В миску засипте цукор білий і вбивайте яйця.

Перемішуйте і додайте вершкове масло і молоко. Збивайте віночком до однорідності.

Підготуйте пшеничне борошно. Сорт краще брати вищий, її і просіяти не доведеться. Засинайте трохи борошна і відразу кладіть розпушувач для тіста.

Замішують тісто і викладайте апельсинову цедру.

У форму, змащену будь-яким маслом на ваш смак, викладіть тісто, потім вставте шматочки апельсина по всій площі, а в центр покладіть коло апельсина.

Ставте форму в духовку і випікайте до тих пір, поки пиріг не придбає золотий колір. Потім діставайте його з духовки і дайте трохи охолонути.

Залишилося приготувати шоколадну глазур і полити нею апельсиновий пиріг. Розтопіть вершкове масло, потім викладіть цукрову пудру і какао. І ретельно перемішайте.

Глазур з какао готова до вживання.

До цього часу пиріг вже охолоне, а ви просто полийте глазур’ю його в будь-якому порядку на ваш розсуд.

Перед тим як будете їсти апельсиновий пиріг, розріжте його на середні шматочки і подавайте з ароматним і смачним чаєм.

Результат:

Квітень 23rd, 2016 by

Варто почитати: